chippen registreren hond kat
Chippen en registreren

Chippen en registreren van u dier is belangrijk

Het is belangrijk dat uw huisdier geïdentificeerd kan worden en de bijbehorende gegevens van uw huisdier correct worden opgeslagen. Als uw dier bijvoorbeeld is weggelopen en wordt gevonden, kan deze bij u worden teruggebracht. Maar ook voor controle aan de grens en bij het bestrijden van dierziekten speelt identificatie en registratie een rol. Als u uw huisdier wilt verzekeren tegen ziektekosten is een chip vrijwel altijd vereist.

De officiële naam van een chip is transponder. Dit is een klein buisje met daarin micro-elektronica. Wanneer een afleesapparaat in de buurt van de chip wordt gehouden zendt de chip een signaal uit. Het afleesapparaat vangt dit op en er wordt een registratienummer zichtbaar. Dit registratienummer omvat 15 cijfers, waarvan de eerste 3 een landcode of fabrikantcode vormen. Dit registratienummer moet worden geregistreerd om het dier te kunnen identificeren.

Honden en katten kunnen worden gechipt. Maar ook andere diersoorten, zoals konijnen, vogels, schildpadden, fretten en Koi karpers. Mocht uw dier ontsnappen en worden gevonden, dan kan de eigenaar dankzij de chip en een goede registratie worden opgespoord. Honden moeten binnen 7 weken na de geboorte worden gechipt en geregistreerd. Ook moet uw hond een Europees dierenpaspoort hebben.
Als u een hond uit het buitenland importeert moet deze ook, binnen 2 weken, worden geregistreerd.

Wij kunnen bij ons op de praktijk uw dier chippen en de registratie voor u verzorgen.

Wist u dat wij een gereduceerd tarief voor chippen hanteren voor fokkers? Kijk hier voor meer informatie!