operatie hond kat
Operaties

Wat kunt u verwachten bij een operatie

Voordat uw dier een operatie ondergaat wordt uw dier nagekeken en onder narcose gebracht. Eventueel kan er naast een klinisch onderzoek ook nog een bloedonderzoek worden uitgevoerd, voordat uw dier onder narcose gaat.

Uw dier gaat voor de operatie naar de voorbereiding. Hier wordt het te opereren gebied kaalgeschoren. Verder krijgt uw dier een braunule. Dit is een klein buisje dat in het bloedvat wordt ingebracht. Medicatie kan hierdoor worden toegediend en werkt direct. 
Ook krijgt uw dier een tube in de luchtpijp ingebracht, hiermee kan uw dier aan de beademing worden gelegd en hiermee kan uw dier onder narcose worden gehouden door middel van gasanesthesie. Na de ingreep zal uw dier snel weer van de narcose herstellen en kan dan meestal snel weer met u mee naar huis.

Tijdens de operatie wordt er bewakingsapparatuur op uw dier aangesloten, waardoor er een veilig verloop van de operatie kan worden gekregen.

Er worden bij ons op de praktijk allerlei ingrepen verricht. Natuurlijk de standaard operaties, zoals (laparoscopische) sterilisaties en ook castraties. Verder kunnen er operaties worden uitgevoerd aan bijvoorbeeld de ogen, maag en darmen en aan blaas en milt. Er kunnen tumoren worden verwijderd en keizersnedes worden uitgevoerd.