dierenarts hond
De hond

Een echte kameraad

Een hond vervult tegenwoordig een belangrijke rol in het gezin. Het is een echte kameraad. 
Uw hond heeft natuurlijk voldoende beweging en een goed verzorging nodig. Goede voeding beïnvloed de ontwikkeling van uw pup tot een gezonde volwassen hond. Elk ras en elke fase in het leven van uw hond stelt andere eisen aan de kwaliteit en hoeveelheid voeding. Wij kunnen samen met u kijken welk voer het beste bij uw hond past en kunnen ervoor zorgen dat u dit bij ons kunt aanschaffen. 

Verder kunnen wij u helpen uw hond zo lang mogelijk gezond en vitaal te houden. U kunt bij ons terecht voor adviezen, (bloed)controles en preventieve zorg. Door regelmatig controles uit te voeren, zorgen we ervoor dat uw hond in goede conditie blijft. Een gezond gewicht is hierbij belangrijk.

Een gezond dier heeft geen parasieten. Geen vlooien, wormen of teken. Parasieten veroorzaken overlast voor uw hond, maar mogelijk ook voor uzelf.  Honden kunnen ook ziek worden van bepaalde parasieten, dus probeer dit te voorkomen. We hebben alles in huis om uw dier parasiet vrij te krijgen en te houden. 

Verder heeft een gezonde hond een schoon en fris gebit. Om tandsteen en cariës te voorkomen kunt u beginnen met tandenpoetsen. Het aanleren van tandenpoetsen vergt tijd en geduld. Hiervoor zijn speciale dierentandpasta’s te krijgen. Hiervoor zijn ook speciale hondenbrokken of u kunt een kauwbot met reinigende werking geven. Lees hier meer over de gebitsproblemen en mogelijke behandelingen.